Ziggo ellende

Door Marzman op vrijdag 31 juli 2009 13:04 - Reacties (15)
Categorie: -, Views: 4.516

In de Casema tijd heb ik mijn naam proberen te veranderen in hun administratie omdat ik onder de verkeerde naam aangeschreven wordt in alle communicatie. Dit is nooit gelukt, daarop heb ik een opzegging verstuurd die ook nooit is gelukt. Ik heb het er toen maar bij laten zitten omdat ik bij anderen zag dat de kwaliteit van Digitenne ook niet geweldig was en ik het een beetje beu was om er nog tijd aan te verspillen.

Begin juli dit jaar heb ik gebeld voor mijn digitale televisie die het niet deed. Hiervoor heb ik een uur gebeld waarin ik zelf moest vertellen wat ik aan het doen was omdat de Ziggohelpdesk driftig iets aan het typen was (ik had niet het idee dat het met mijn probleem te maken had omdat hij ook vrij afwezig klonk). Zijn conclusie was dat mijn kastje kapot was en dat deze terug moest naar de fabriek. Toen ik vroeg of hij zeker wist of mijn kaart wel registreerde was dat opeens het probleem en verbond hij me door met de afdelingen "wijzigingen" waarna de verbinding werd verbroken.

Toen ik terugbelde en via het menu voor wijzigingen of mutaties had gekozen kreeg ik iemand waar ik het verhaal uitlegde. Hij wilde me doorverbinden met de helpdesk, waarna ik weer vroeg of hij zeker wist of mijn kaart geregistreerd was. Die was niet geregistreerd en hij ging dit in orde maken. Ook heb ik meteen maar het probleem uitgelegd van de verkeerde naam en of ze dit ook in orde kunnen maken.

Een paar dagen later kreeg ik twee brieven waaruit bleek dat ik twee basisabonnementen had. Een op de juiste en een op de verkeerde naam. Meteen weer gebeld en volgens Ziggo was er niks aan de hand. De ene werd opgezegd en de andere was een nieuwe aansluiting. Ik vertelde nog dat dit niet in de brief stond, maar ik hoefde me geen zorgen te maken.

Eind juli werd er dubbel afgeschreven. Na navraag bij Ziggo bleek dat ze inderdaad twee abonnementen incasseerden. Dit zou in orde gemaakt worden door de volgende factuur niet te incasseren. Ik heb gevraagd of ze dit per brief konden bevestigen en dat ging gebeuren. Nu heb ik een brief ontvangen of ik nog even twee maanden abonnementsgeld over wil maken.

Ik snap niet hoe het mogelijk is dat een bedrijf zo veel fouten maakt en wat ik hier mee aan moet vangen. Misschien moet ik vanaf nu al mijn communicatie maar schriftelijk gaan doen zodat het vast ligt, al is het standaard antwoord dan dat je moet bellen met de helpdesk.

Volgende: Je hebt van die dagen 03-'09 Je hebt van die dagen

Reacties


Door Tweakers user DonJunior, vrijdag 31 juli 2009 13:08

Jeetje wat een gedoe zeg...
Ikzelf heb helemaal geen problemen met Ziggo (gelukkig) *loopt naar tafel en klopt af*
Kost je ook nog klauwen met geld om te bellen met de helpdesk.. dat is echt zuur zeg..

Door Tweakers user Marzman, vrijdag 31 juli 2009 13:17

Dat loopt inderdaad ook op. Na een paar keer bellen heb je weer een maandbedrag televisie verbeld tegen lokaal tarief. (terwijl de meeste mensen niet eens een "lokaal tarief" betalen want daar heb je tegenwoordig bundels en flat fee voor).

De digitale televisie werkt ook nog steeds niet 8)7

Door Tweakers user Arfman, vrijdag 31 juli 2009 13:22

Ziggo ... breek me de bek niet open. Ik heb zoveel problemen gehad om mijn ouders abonnee te laten worden in hun nieuwe huis dat ik er bijna naartoe was gereden en een molotov cocktail tegen het gebouw had gemieterd. Helaas was iemand me voor :+

Even serieus: sneu excuus voor een bedrijf, dat Ziggo. Het is dat ik TV bij ze _moet_ afnemen (hoezo open kabel?), anders kregen ze van m'n leven geen dubbeltje meer van mij.

Door Tweakers user Stouten, vrijdag 31 juli 2009 13:46

Ze proberen mijn pa ook te laten betalen voor een abbo dat hij nooit heeft gehad... Loopt nu al 1,5 jaar.

Door Smilehunter, vrijdag 31 juli 2009 13:49

@Arfman: het wordt inderdaad hoog tijd voor concurrentie op de kabel.

Ikzelf heb met een vergelijkbaar probleem gezeten, ik heb drie keer moeten bellen voordat mijn order Łberhaupt in het systeem stond (ivm met @home wisseling). Daarnaast heb ik twee weken in een callcenter loop van ziggo gezeten, om er tenslotte achter te komen dat ze me "alles in een" wouden aansmeren -_-'

Dat ik door een bedrijf waar ik al klant van ben wordt lastiggevallen vind ik echt een schande, en als ik een alternatief had gehad had ik mijn abbo opgezegd.

Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat het retestabiel is, maar hun klantenservice is echt bedroevend, en lijkt ook niet echt te verbeteren.

Door Smilehunter, vrijdag 31 juli 2009 13:52

Misschien nog een tip trouwens: zorg ervoor dat je namen van de servicedeskmedewerkers en eventuele ticketnummers (van je probleem) noteert. Dan moet het als het goed is terug te vinden zijn in het systeem, ook door hun collega's.

Dan hoef je in elk geval niet iedere keer opnieuw te beginnen.

Door Tweakers user Apache, vrijdag 31 juli 2009 14:01

Ik heb in Belgie gelijkaardige problemen met telenet, echt een gigantische soep die nu al bijna een jaar verkeerd aan het lopen is. Ik ben dan ook van plan om ze op te zeggen en naar een cnocurrent over te stappen.

Het verbaasd mij soms echt hoe slecht de customer care is in sommige bedrijven. Ik heb de indruk dat het voor b2b wel goed aangepakt kan worden, alleen geven bedrijven heel weinig om consumenten.

Door Tweakers user Vorlon, vrijdag 31 juli 2009 14:03

Klinkt heel bekend. Mijn schoonvader probeert zich ook al sinds begin mei te laten aanmelden voor een 3-in-1 pakket. Het doehetzelf pakket was er binnen een paar dagen. Settopbox en voip-modem aangesloten en eea via de site geregistreerd. Er zat een brief bij dat het opzeggen van het knp account door hen geregeld werd en dat daar een week overheen zou gaan.

Om een lang verhaal kort te maken. Ze hebben nu nog steeds telefonie via kpn en hun oude kabelinternet abbo. Het enige wat werkt is de settopbox na vele telefoontjes en verlopen rechten.

Technisch werkt het allemaal wel, alleen de administratie is ťťn grote puinhoop.

Door Tweakers user Marzman, vrijdag 31 juli 2009 14:13

Hebben ze bij Ziggo een normaal e-mailadres? Het klachtenformulier werkt niet eens omdat je geen onderwerp in kunt vullen terwijl dat een verplicht veld is.

[edit]In IE werkt het wel, toch stuur ik het liever per mail omdat ik dan zelf de correspondentie ook heb.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 31 juli 2009 14:15]


Door Tweakers user himlims_, vrijdag 31 juli 2009 14:14

Zigge is dat geen synoniem voor ellend;

ik ben er weg gegaan vanwege de grote administratieve rompslom.
vriend van me zit 8 weken zonder internet; das bijna 2 maanden !!

:r ziggo

Door Tweakers user Marzman, vrijdag 31 juli 2009 14:20

Het liefste zou ik het ook opzeggen, maar ik vind het ook wel belangrijk dat ik televisie kan kijken. Alternatieven zijn schotel en Digitenne, schotel dat is vrij lastig te installeren hier en van digitenne heb ik twijfels over de kwaliteit.

Ik heb een klacht verstuurd via hun website, ik ben benieuwd wat ze er mee doen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 31 juli 2009 14:27]


Door Tweakers user Sebas1979, vrijdag 31 juli 2009 14:47

kansloos telefoonmenu ook als je de helpdesk belt. al meerdere keren gehad dat je na de 3e of 4e keuze ineens te horen krijgt dat je weer in het hoofdmenu zit.
toen maar voor totaal ander type probleem gegaan en me vervolgens intern laten doorverbinden.
denk dat het hierboven ergens al correct geanalyseerd is: technisch ok, administratief een puinhoop.

Door Bono, vrijdag 31 juli 2009 17:43

ik heb ongeveer het zelfde probleem met hun gehad. als ik jouw was zal ik nog maals met hun bellen, maar deze keer het gesprek opnemen. daar in voeg je ook meteen toe. dat als mijn probleem niet eind van het maand opgelost is. dat je het het stop zet maar ook dat je een deel van geld terug laat storten. (Door naar je bank te bellen) en als laatst laat je hun ook weten dat je deze gesprek opgenomen hebt.

als je dit doet kan ik je bijna garanderen dat alles goed komt.


groeten

ps. als ze beginnen over rechtzaak of wat dan ook. want hiermee maken ze je alleen maar bang en verder niks

Door Tweakers user Nikeo, vrijdag 31 juli 2009 19:01

Ik ben student en ik ken meerdere mensen die op zo'n helpdesk werken. Het zijn vaak studenten en ik heb veel verhalen gehoord dat er een grote doorschuifcultuur van problemen bestaat. Over een uur zit hier weer een collega en als ik hier ontslagen word dan stuurt het uitzendbureau me wel weer ergens anders heen. Verschrikkelijk zoiets.

Mijn tactiek bij het bellen van een helpdesk, en ik merk dat de persoon ongeveer net zo oud is als ik (23) dan vraag ik hem even wat hij studeert en of hij dit als bijbaan doet en zo. Even een stukje persoonlijk maken en interesse tonen. Ineens vertellen ze je dan dingen of kunnen er zaken nagevraagd worden die anders nooit zouden kunnen.

Heb wel eens op een vacature gereageerd: er is verschil in administratief werk zoals wijzigingen doorgeven, en technische helpdesk. Het enige wat je daar mag doen is volgens een script een probleemFAQ doorlopen en zo de mensen helpen. Pas als je er een hele tijd werkt en er verstand van hebt mag je op level 2 werken, dan mag je creatief oplossingen zoeken. Vanwege die reden is mij het werk daar ook afgeraden omdat ik me op level 1 alleen maar zou ergeren terwijl ik het antwoord wel vermoed maar volgens een scipt moet werken :S

Door Tweakers user Andros, zondag 2 augustus 2009 12:35

Werk zelf op een helpdesk van een landelijke ISP en idd, er zitten soms mensen die gewoon enkel doorschuiven etc. Voor mij is het vaste baan en ik probeer de mensen ook zo goed mogelijk te helpen, zolang ze dat zelf tenminste toelaten. Hangt er ook helemaal vanaf hoe je het bedrijf benadert, heb genoeg lui die bellen, groeten niet eens maar beginnen meteen te kwallen dat de boel niet werkt en vervolgens gaan ze vijf minuten lang lopen zeiken dat ze met een prepaidje bellen en dat dat veel kost. Negen van de tien keer zit de boel gewoon compleet verkeerd aangesloten, als ik vraag of ze dat aan willen passen is het te veel werk, gaan mensen nieuwe modems eisen (terwijl ik niet eens kan bepalen of de huidige van nog geen twee jaar oud stuk is) en willen ze dat we een leger monteurs sturen, liefst binnen twee uur. Met zo'n houding ligt het iig NIET aan de welwillende callcentermedewerker. Verhaal van twee kanten dus.

Verder heb ik zelf bij Ziggo gesolliciteerd (werk ik gelukkig niet) maar idd is het daar organisatorisch een bende. Ik ben prima in staat om technische problemen op te lossen en mensen eerlijk van goede informatie te voorzien. Paste uiteindelijk niet in het Ziggo beeldje van een callcentermedewerker, die zien hun mensen liever zoveel mogelijk DURE abbo's met extra paketten verkopen, technische service komt later wel. Dat was iig mijn indruk. Laat mij maar lekker bij me ADSL providertje zitten. Met slechts twee afdelingen kun je ook moeilijk doorschuiven, hooguit naar KPN als het probleem in de lijn zit...

Reageren is niet meer mogelijk