Acer Aspire One

Door Marzman op donderdag 19 maart 2009 23:17 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 2.998

Eigenlijk had ik hem niet echt nodig, maar voor 200 euro kon ik het niet laten en heb ik de meest basale Acer Aspire One besteld bij een webshop. Je zou zeggen dat Netbooks al aardig ingeburgerd zijn als je kijkt naar de vele online en offline aandacht die er aan besteed is in de pers. Maar als je dan vragen krijgt als "hoe veel geheugen heeft ie", "hoe groot is de harddisk", "heeft hij een 17" scherm" waarna ze je een beetje vreemd aankijken kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat een netbook niet voor iedereen even geschikt is.

En toch ben ik er heel tevreden mee. Het opstarten gaat razendsnel en het meegeleverde Linux OS heeft alle functies die je nodig hebt en meer. Eigenlijk heb ik alleen de browser en de instant messinger gebruikt tot nu toe. Mijn Gmail lees ik in een webinterface, en voor licht typewerk is Google documents ook al voldoende al staat er ook Open Office op (voor grote documenten is het toetsenbord toch te klein). Ook Uitzending Gemist en RTL Gemist werkten meteen zonder handmatig dingen te hoeven installeren, alleen het spoelen in uitzending gemist is me nog niet gelukt met de meegeleverde mediaplayer.

Volgende: Je hebt van die dagen 03-'09 Je hebt van die dagen

Reacties


Door Tweakers user bobwarley, donderdag 19 maart 2009 23:32

Ik heb voor 300 euro onlangs een HP Mini 2133 gekocht. Die heeft een 92% keyboard, okee de processor is wat langzamer (een C7 Via) - maar ik heb m puur voor tekstverwerken en basis surf/mail gekocht..en dan heb ik liever een toetsenbord dat maar een paar procent kleiner is dan de standaard pc-toetsenborden, dan een iets snellere processor. Ik kreeg er Windows XP Home bij meegeleverd, even als een 120GB en 2 GB intern..Was echt een koopje voor 299,- . Het toetsenbord van 92% bevalt zo goed dat ik echt blij ben dat ik niet voor de Acer/Asus/Samsung ben gegaan.

Door Tweakers user TomBongers, vrijdag 20 maart 2009 00:01

was zelf een early adopter van de one. Ik heb hem met plezier gebruikt maar heb nu een zwarte macbook en dat bevalt me een stuk beter. Het apparaat gaat nu met mijn ouders mee op vakantie zodat de digitale camera in Egypte geleegd kan worden. :D

Door daride, vrijdag 20 maart 2009 10:01

Ik heb zelf de Acer Aspire One doormiddel van de Tele2 laptop actie in bezit gekregen.
En aangezien ik een rasechte ITer ben, meteen het nodige tweaken en gekloot ermee gedaan.

Gisteren doormiddel van de USB stick Windows 7 beta erop gezet. Het is bijna simpel ongelofelijk maar me laptop voelt sneller en stabieler aan dan met Windows XP, Vista heb ik niet eens geprobeerd omdat het zelfs al log aanvoelt op me desktop.

De energie besparings functies merk je echt en het werkt gewoon....goed. Aanradertje dus, als je wat tijd over hebt om Windows 7 eens te proberen op de Acer Aspire One :)

Door Tweakers user pasz, vrijdag 20 maart 2009 11:16

Heb zelf een MSI Wind, maar als 'storage tank' is het ding ideaal. Op vakantie bieden veel hotels tegenwoordig gratis wi-fi aan. Echt super.

Door Tweakers user Blasterxp, vrijdag 20 maart 2009 17:40

Valt een dell latitude d430 ook onder zo'n netbook?

Ik heb duo core power, een normaal toetsenbord, 1280x800 resolutie, lange accu duur... en hij is super draagbaar.

Door Tweakers user Marzman, vrijdag 20 maart 2009 17:45

Ik weet niet, was hij duurder als 200 euro? ;)

Door Tweakers user Blasterxp, vrijdag 20 maart 2009 23:33

wel een beetje ... ik denk dat de garantie al meer dan dat was ..

sjit dan hoor ik er niet bij :(

Door Tweakers user stijnos1991, zondag 22 maart 2009 12:00

Hier ook een tevreden netbook gebruiker (samsung nc10) lekker toetsenbord en doet verder alles wat je wilt. Ideale dingetjes.

Reageren is niet meer mogelijk