Ziggo ellende

Door Marzman op vrijdag 31 juli 2009 13:04 - Reacties (15)
Categorie: -, Views: 4.700

In de Casema tijd heb ik mijn naam proberen te veranderen in hun administratie omdat ik onder de verkeerde naam aangeschreven wordt in alle communicatie. Dit is nooit gelukt, daarop heb ik een opzegging verstuurd die ook nooit is gelukt. Ik heb het er toen maar bij laten zitten omdat ik bij anderen zag dat de kwaliteit van Digitenne ook niet geweldig was en ik het een beetje beu was om er nog tijd aan te verspillen.

Begin juli dit jaar heb ik gebeld voor mijn digitale televisie die het niet deed. Hiervoor heb ik een uur gebeld waarin ik zelf moest vertellen wat ik aan het doen was omdat de Ziggohelpdesk driftig iets aan het typen was (ik had niet het idee dat het met mijn probleem te maken had omdat hij ook vrij afwezig klonk). Zijn conclusie was dat mijn kastje kapot was en dat deze terug moest naar de fabriek. Toen ik vroeg of hij zeker wist of mijn kaart wel registreerde was dat opeens het probleem en verbond hij me door met de afdelingen "wijzigingen" waarna de verbinding werd verbroken.

Toen ik terugbelde en via het menu voor wijzigingen of mutaties had gekozen kreeg ik iemand waar ik het verhaal uitlegde. Hij wilde me doorverbinden met de helpdesk, waarna ik weer vroeg of hij zeker wist of mijn kaart geregistreerd was. Die was niet geregistreerd en hij ging dit in orde maken. Ook heb ik meteen maar het probleem uitgelegd van de verkeerde naam en of ze dit ook in orde kunnen maken.

Een paar dagen later kreeg ik twee brieven waaruit bleek dat ik twee basisabonnementen had. Een op de juiste en een op de verkeerde naam. Meteen weer gebeld en volgens Ziggo was er niks aan de hand. De ene werd opgezegd en de andere was een nieuwe aansluiting. Ik vertelde nog dat dit niet in de brief stond, maar ik hoefde me geen zorgen te maken.

Eind juli werd er dubbel afgeschreven. Na navraag bij Ziggo bleek dat ze inderdaad twee abonnementen incasseerden. Dit zou in orde gemaakt worden door de volgende factuur niet te incasseren. Ik heb gevraagd of ze dit per brief konden bevestigen en dat ging gebeuren. Nu heb ik een brief ontvangen of ik nog even twee maanden abonnementsgeld over wil maken.

Ik snap niet hoe het mogelijk is dat een bedrijf zo veel fouten maakt en wat ik hier mee aan moet vangen. Misschien moet ik vanaf nu al mijn communicatie maar schriftelijk gaan doen zodat het vast ligt, al is het standaard antwoord dan dat je moet bellen met de helpdesk.

Je hebt van die dagen

Door Marzman op zondag 22 maart 2009 12:55 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 3.556

Het begon vrijdag al met een leuk briefje onder mijn ruitenwisser. Nadere inspectie leerde dat het een parkeerboete was omdat ik mijn parkeervergunning vergeten ben te verlengen. Met die gedachte nog steeds in mijn achterhoofd heb ik mijn auto s'avonds bij de plaatselijke Super de Boer op het parkeerterrein gezet. Thuis vond ik nog een andere boete in mijn brievenbus. Ik was ergens geflitst en na correctie reed ik 3 km te hard in een 50 km gebied.

Toen ik op zaterdagmiddag bij mijn auto kwam waren de kentekenplaten gestolen. Er stond een Pools wrak naast vol roest, deuken, zand en met een kapotte vooruit, maar dat zal wel toeval zijn. Het lijkt me niet dat je er te voet vandoor gaat met je gestolen platen. Nu zit er vlak bij mij een klein politiebureau op het NS station dus daar ben ik maar naar toe gelopen. Er brandde licht, er stond een politieauto voor de deur maar de deur zat op slot. Op de bel werd ook niet gereageerd. Omdat ik toch op het NS station was en ik niet zonder kentekenplaten kon gaan rijden heb ik maar een kaartje gekocht en heb ik terwijl ik op de trein stond te wachten gebeld met 0900-8844. Het advies wat ik kreeg was dat ik het beste via internet aangifte kon doen.

In de trein even gebeld of iemand me af kon halen op het station. Dat kon, maar even later belde ik het weer af want toen de trein het station waar ik er uit moest op volle vaart voorbij raasde (en de volgende twee stations) realiseerde ik me dat ik in de intercity gestapt was. Uiteindelijk was ik 1,5 uur later op mijn bestemming als verwacht. Het eten stond al klaar, maar ik moest eerst nog even een online aangifte invullen.

http://tweakers.net/ext/i.dsp?FotoAlbumID=151589&format=thumb&ext=.jpg

Acer Aspire One

Door Marzman op donderdag 19 maart 2009 23:17 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 3.150

Eigenlijk had ik hem niet echt nodig, maar voor 200 euro kon ik het niet laten en heb ik de meest basale Acer Aspire One besteld bij een webshop. Je zou zeggen dat Netbooks al aardig ingeburgerd zijn als je kijkt naar de vele online en offline aandacht die er aan besteed is in de pers. Maar als je dan vragen krijgt als "hoe veel geheugen heeft ie", "hoe groot is de harddisk", "heeft hij een 17" scherm" waarna ze je een beetje vreemd aankijken kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat een netbook niet voor iedereen even geschikt is.

En toch ben ik er heel tevreden mee. Het opstarten gaat razendsnel en het meegeleverde Linux OS heeft alle functies die je nodig hebt en meer. Eigenlijk heb ik alleen de browser en de instant messinger gebruikt tot nu toe. Mijn Gmail lees ik in een webinterface, en voor licht typewerk is Google documents ook al voldoende al staat er ook Open Office op (voor grote documenten is het toetsenbord toch te klein). Ook Uitzending Gemist en RTL Gemist werkten meteen zonder handmatig dingen te hoeven installeren, alleen het spoelen in uitzending gemist is me nog niet gelukt met de meegeleverde mediaplayer.